Teatime hos Presteles

30 oktober, 2020

Härlig eftermiddag med teatime hos Mona Prestele i Hörnsjö. Här, intill Monas trädgård som sommartid blommar och grönskar, finns ett mysigt café där allt är hembakat och tillagat av Mona själv. Monas Teatime är ett koncept, en smakupplevelse, där Mona själv serverar och berättar om de bakverk som bjuds. Ett tvåvåningsfat fyllt med små smörgåsar, kakor och bakelser. Plus scones med marmelad och färskost och te och kaffe. Det som inte orkas äta upp på plats tas med hem i en ask.

Innehållet är från närområdet, Västerbottensostpaj, korv från Åbrånet, grönsaker, örter och blommor från trädgården (iallafall när det är säsong) och allt bakas i den egna stenugnen inkl allt bröd.

Underbart gott, absolut värt en resa. 45 minuter med bil från Umeå är en trevlig utflykt. Passa på att besöka Åbrånets limousin i samma by och köp med lite kött hem.

https://www.presteles.se/

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln