Om oss

forfoodies.se är ett eventföretag som skapar upplevelser och aktiviteter med mat och dryck i fokus

Vi som står bakom forfoodies.se har vår bakgrund inom event, reklam och marknadsföring och på senare år mer och mer fokus på smakupplevelser – som ofta är en viktig del i alla möten och evenemang.

Umeå Smakfestival har vi både skapat själva och är arrangörer för sedan 2014. Vi är också stolta skapare av Umeå Smakpromenad och Övik Smakpromenad och har bl a fått äran att vara ansvariga för mat och dryck under EU-toppmötet i Umeå 2019 och eventbyrå för Swedish Workshop 2018, ett arrangemang för turistbranschen initierat av Visit Sweden.

Men vi gör också en hel del mindre events för företag som vill träffas i ett trevligt sammanhang och ha en smakupplevelse tillsammans. Vi hjälper gärna till att styra upp konferensen eller företagsfesten med god mat och dryck – i vår egen, företagets eller någon annan lokal i närområdet. Läs mer här: Eget event

Hållbarhet är väldigt viktigt för oss och vi strävar efter att alla våra evenemang är så hållbara det bara går. För oss handlar det t ex om att nyttja lokala råvaror i största möjliga mån, att inspirera till att använda råvaror i säsong, sprida god matkultur, återvinna allt som går, tänka efter före när det gäller förbrukning av engångsartiklar, erbjuda vårt fina kranvatten istället för köpt vatten på flaska och att samarbeta med lokala företag som, förutom att tillhandahålla både produkter och tjänster, hjälper oss att bli ännu bättre. Läs gärna på Umeå Smakfestival hur vi arbetar med hållbarhet på en festival.

Här på forfoodies.se kommer du att hitta smakpromenader, matlagningskurser, provningar och andra events med mat och dryck som du kan köpa biljetter till. Ibland arrangerar vi själva och ibland i samarbetar vi med andra. Har du en egen idé som du tror passar hos oss och som du vill ha hjälp att genomföra – eller sälja biljetter till – hör av dig till oss på: info(at)forfoodies.se

Vi håller till på Snickeriet på Ön i Umeå. Här har vi vårt kontor och planerar att så småningom skapa en lokal för möten och fester som vi själva anordnar (dock ej uthyrning av lokalen). Tills dess är det vår bas och vi har även en fotostudio för t ex receptfotograferingar och en sändningsstudio för digitala möten och konferenser.