Om oss

forfoodies.se skapar events, upplevelser och aktiviteter med mat och dryck i fokus

Vi som står bakom forfoodies.se har vår bakgrund inom event, reklam och marknadsföring och på senare år mer och mer fokus på smakupplevelser – som ofta är en viktig del i alla möten och evenemang. Vi är stolta skapare av Umeå Smakfestival som arrangerats i Umeå centrum sedan 2014. Vi arrangerar Umeå Smakpromenad och har fått äran att vara ansvariga för mat och dryck under EU-toppmötet i Umeå 2019 och eventbyrå för Swedish Workshop 2018, ett arrangemang för turistbranschen initierat av Visit Sweden.

Hållbarhet är väldigt viktigt för oss och vi strävar efter att alla våra evenemang är så hållbara det bara går. För oss handlar det t ex om att nyttja lokala råvaror i största möjliga mån, att inspirera till att använda råvaror i säsong, sprida god matkultur, återvinna allt som går, tänka efter före när det gäller förbrukning av engångsartiklar, erbjuda vårt fina kranvatten istället för köpt vatten på flaska och att samarbeta med lokala företag som, förutom att tillhandahålla både produkter och tjänster, hjälper oss att bli ännu bättre. Läs gärna på Umeå Smakfestival hur vi arbetar med hållbarhet på en festival.

Här på forfoodies.se kommer du att hitta smakpromenader, matlagningskurser, provningar och andra events med mat och dryck som du kan köpa biljetter till. Ibland arrangerar vi själva och ibland i samarbetar vi med andra. Har du en egen idé som du tror passar hos oss och som du vill ha hjälp att genomföra – eller sälja biljetter till – hör av dig till oss på: info(at)forfoodies.se

Vi skapar också unika events och aktiviteter för företag, läs mer här: Eget event

Vi håller nu till på Snickeriet på Ön i Umeå. Här skapar vi en eventlokal för möten, upplevelser, middagar och fester för både privatpersoner och företag där mat och dryck är en viktig faktor. Vår förhoppning är att komma igång med verksamheten ”på riktigt” så snart smittspridningen minskat och vi åter får möjlighet att mötas under trevliga former igen. Tills dess använder vi våra lokaler som studio för sändningar och livestreaming av olika möten. Vi bygger också en matstudio för att kunna producera filmer med mat och dryck i fokus. Hör av dig om du är nyfiken!