Stormkökskurs

10 december, 2020

Vi gillar goda samarbeten. Nu ska vi samarbeta med Cecilia som driver Eco Camp här i Umeå. Så roligt! Eco Camp vill få fler människor att upptäcka vår fantastiska natur, göra små äventyr ute och lära sig mer om både naturen och hur man t ex lagar god mat utomhus. Eco Camp vänder sig i första hand till grupper och företag men nu har vi fått till en högaktuell kurs som vänder sig till privatpersoner. Hur kul som helst.

Många kommer sannolikt att få ett stormkök i julklapp, det är åtminstone det handeln tror. Vi tror dessutom att många redan har ett stormkök liggandes i någon garderob eller källare. Då är det dags att börja använda det!

Att vistas ute, vandra, åka skidor eller bara vara – det är härligt oavsett väderlek eller årstid. Att dessutom laga till något gott blir en extra upplevelse. Kursen vi ska ha syftar till att fler ska bli inspirerade att ta med köket ut och laga till något lite roligare än frystorkat eller grilla korv (fast grillad korv funkar ju alltid i och för sig). Och tanken är att visa att det inte behöver vara så avancerat, det kan lika gärna vara rester från gårdagen som får nytt liv – eller så blir det en helt ny spännande rätt.

Cecilia kommer att inspirera, visa, ge konkreta tips och alla kommer att få förbereda och laga till en rätt på sina egna kök. Så lär man sig bäst – och dessutom är det väldigt bra under pandemin att man enbart använder sina egna grejer. Alla grupper har max 8 deltagare just nu så kursen genomförs efter alla rekommendationer som gäller – och vi är ju utomhus.

Vi hoppas att kurserna blir uppskattade och att många fler vill ta sig ut i naturen och laga mat. Så värt det!

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln