Ramen i Umeå

26 oktober, 2020

Alltså ramen! En riktigt vällagad ramen är något av det godaste jag vet och perfekt under den kalla årstiden.

Tills för något år sedan hade vi ingen bra ramenbar i Umeå. Det finns några sushiställen som har ramen och sen finns det nudelsoppa hos en del asiatiska restauranger men ingen ”riktig” ramen med fyllig smak. Här är det så riktigt det kan bli (åtminstone smakar den så).

Nudelsoppa, som ju ramen är, finns i många asiatiska länder. Den japanska varianten ramen är ofta med supergod buljong som fått koka i timmar, gjord på fisk eller kött, med miso och soja. Ramennudlar är tunna och gjorda på vete. En fördel med dessa nudlar är att de inte blir kladdiga i soppan, de behåller sin konsistens länge. Soppan toppas oftast med grönsaker och/eller kött och ägg, sesam, chili och salladslök.

På Ramen Kafé på Rådhustorget mitt i Umeå finns flera olika ramen att välja på. Min favorit heter Spicy Tantan och är gjord på fläskbuljong med sesam och jordnötter som grund och serveras med fläskkarré, chili, salladslök, sesamfrön och ägg. Riktigt bra! Här finns också god gyoza (stekta dumplings) som ofta äts till ramen i Japan. Värt ett besök!

Ramen Kafé

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln