Iscider från Brännland Cider

15 oktober, 2020

Har du provat iscider från Umeå? Brännland Cider tillverkar cider och iscider, mina favoriter är den fatlagrade iscidern eller iscidern Claim. Båda är goda att dricka som de är.

Claim är något lättare och passar utmärkt som en aperitif med en stor isbit i glaset eller som grund till olika drinkar. Är också supergod till lagrad ost eller desserter, gärna med äpplen, päron eller plommon. På bilden en äppelgalette som är en perfekt smakkompis till Claim. Men lite ljud kolasås till blir det mums!

Den fatlagrade iscidern har toner av nötter, knäck och mogna äpplen och är supergod som drink efter maten (istället för en whisky eller konjak), till desserter med lite kraftigare smaker, t ex valnötspaj eller äppeldesserter med rostade nötter eller mandelmassa, men också till grönmögelost.

Alla äpplen i tillverkningen är svenska och musten jäser och övervintrar (fryser till iscider) i Västerbotten. Företaget har också planterat äppelträd i norra Sverige för att så småningom kunna försörja sig själva med äppelråvaran.

Nyfikna hittar mer info på: https://www.brannlandcider.se/

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln