Bästa våfflorna finns i Brännland

07 oktober, 2020

Våfflor är något av det godaste jag vet. Fika och lunch i perfekt kombination. Gott i fjällen, där är det typ en nödvändighet, men det är väldigt gott här vid kusten också. Men för att äta våfflor tycker jag att man bör ge sig ut en bit från stan. Gärna till något ställe omgiven av fin natur.

Ett sådant ställe har jag hittat bara några kilometer utanför Umeå, nämligen i Brännland. Hit kommer man med cykel eller bil. Passa på att gå en promenad i omgivningarna, det går t ex en fin stig ned till Umeälven där man kan kika på jättegrytor och sitta på en berghäll precis intill älven och lyssna på vattnets brusande.

Brännlands Wärdshus är ett perfekt utflyktsmål och deras våfflor är kung. Frasiga och stora, välj mellan hjortronsylt eller blåbärssylt, grädden till är krämig (vad gör de med den?) och inte för hårt vispad, ett misstag många våffelställen gör. Sommartid sitter man ute i deras trädgård och vintertid inomhus i storstugan framför brasan.

Här finns info om öppettider etc: https://www.brannlandswardshus.se/

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln