Mat lagad utomhus är något alldeles extra! Vi förbereder oss inför höstens företagsaktiviteter genom att testa olika rätter att laga utomhus och som fungerar för både mindre och större grupper. En av rätterna är risotto tillagad från grunden på vår stora wok med tillbehör som kantareller, halloumi och kyckling. Det är en trevlig upplevelse att se kocken förbereda alla råvaror och sen långsamt röra om i risotton efter konstens alla regler så att den blir sådär lagom krämig och fyllig i smaken. I vår risotto avslutar vi gärna med Västerbottensost och en klick smör.
Till dessert steks hallonsockerkaka i smör och serveras med ännu mer hallon och vaniljsås. Och till detta kokkaffe vid elden, blir en väldigt bra avslutning.
Risotto och smörstekt sockerkaka
Taggar
företagsaktivitet | företagsevent | företagsgrupper | forfoodies | matlagning | mattips | matupplevelse | ön | risotto | smaktips | smakupplevelse | snickeriet | stekhäll | umeå | utemat | utomhus | västerbotten | wok
Om mig
En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck
Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.
Taggmoln
brännland
cookingclass
cykel
cykelvecka
eldplats
event
foodie
forfoodies
företagsaktivitet
företagsevent
grillkorg
inspirationsresa
japan
japan-eufest
kolbulle
lunch
mathantverk
matlagning
matlagningskurs
matpromenad
matstaden
mattips
matupplevelse
restaurang
smakdestination
smakinspiration
smakpromenad
smakstaden
smaktips
smaktur
smakupplevelse
snickeriet
stormkök
tokyo
umeälven
umeå
umeåsmakfestival
umeåsmakpromenad
utemat
utflykt
utflyktsmål
utflyktstips
utomhus
vinter
visitumeå
västerbotten
äventyr
ön
örnsköldsvik
övik