Risotto och smörstekt sockerkaka

08 juni, 2021

Mat lagad utomhus är något alldeles extra! Vi förbereder oss inför höstens företagsaktiviteter genom att testa olika rätter att laga utomhus och som fungerar för både mindre och större grupper. En av rätterna är risotto tillagad från grunden på vår stora wok med tillbehör som kantareller, halloumi och kyckling. Det är en trevlig upplevelse att se kocken förbereda alla råvaror och sen långsamt röra om i risotton efter konstens alla regler så att den blir sådär lagom krämig och fyllig i smaken. I vår risotto avslutar vi gärna med Västerbottensost och en klick smör.
Till dessert steks hallonsockerkaka i smör och serveras med ännu mer hallon och vaniljsås. Och till detta kokkaffe vid elden, blir en väldigt bra avslutning.

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln