Lunch vid älven

01 december, 2020

Att äta lunch en solig dag på Tonka Strandgatan, precis vid Umeälven, är nästan som att sitta på en uteservering under sommaren. Stora fönsterpartier med ljusinsläpp och fin utsikt är väldigt skönt att få njuta av, speciellt under den här mörka vintern. I sommar är deras uteservering och området ned mot kajen färdigbyggt så då kan vi sitta precis utanför och njuta ännu mer – men nu får vi nöja oss med att längta.

Här serveras vällagad lunch, vanlig husmanskost och alltid ett vegetariskt alternativ. Vad jag än äter här blir jag nöjd. Fördelen är också att de kör samma meny på ca tre rätter hela veckan så hittar man en favorit i början av veckan är det bara att gå tillbaks och njuta en gång till. Min absoluta favorit är raggmunk med rökt lax och skagenröra. Så mums! Värt att gå hit åtminstone tre dagar för samma vecka…

På kvällarna serveras olika spännande menyer och nu under julen serveras julbord, både på plats och som take away.

https://tonkaumea.se/strandgatan/hem/

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln