Inspirationsresa till Japan i samband med starten av Umeå Smakfestival

11 mars, 2024

Under 2014 fick Anna Axelson och Anna Hållsten, grundarna av forfoodies.se, chans att besöka Japan när vi startade Umeå Smakfestival. Umeå var kulturhuvudstad det året och i samband med det blev vi inbjudna av organisationen EU-Japan Fest vars syfte är att skapa utbyte mellan Europeiska kulturhuvudstäder och Japanska företag och kulturutövare. Vi åkte dit för att se och lära om japansk mat och dryck under en vecka i juni 2014. En helt fantastisk resa där organisationen bjöd oss på härliga smakupplevelser, matlagningskurser, studiebesök och möten med härliga människor vars intresse är mat och dryck. Vilken resa!

Det blev starten till iallafall Anna H:s stora intresse för allt inom japansk mat och dryck och inte minst japanska knivar 🙂

Här går det att följa vår resa, upptäckte nyligen att vår blogg finns kvar att ta del av, så kul!

Inspirationsresa till Japan 2014

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln