Äntligen Umeå Smakpromenad igen

03 februari, 2021

För ca ett år sedan, i februari 2020, genomfördes Umeå Smakpromenad för första gången. Det blev en succé med 300 deltagare som besökte 10 av Umeås restauranger. Planerna startade direkt efteråt, vi måste ju göra detta igen! Tanken var att köra igång i april för att sedan genomföra ca en promenad i månaden. Men då kom en pandemi. Vi visste inte om vi fick, kunde eller ville genomföra smakpromenader och myndigheterna var också osäkra på vad som var tillåtet eller inte. Dessutom visste ju inte restaurangerna hur restriktionerna skulle påverka dem. Så vi avvaktade.

Våren gick, sommaren gick, hösten gick – men NU måste vi väl kunna starta igen? Då kom nya restriktioner med t ex regler om max fyra vid varje bord och begränsade öppettider hos restaurangerna. Och vi ville inte chansa. Smittspridning är ju liksom inget man chansar med. Och även om vi då fått ok från myndigheterna att Umeå Smakpromenad räknas som en promenad på stan (tillåtet) och enskilda besök på restauranger (också tillåtet) så valde vi att avvakta.

Men nu känner vi att Umeå Smakpromenad går att genomföra på ett smittsäkert sätt. Restaurangerna var redan före pandemin duktiga på att följa olika hälsorekommendationer, regler och lagar – nu efter ett helt pandemiår är de såklart ännu bättre. Och promenader på stan är bara nyttigt. Vi följer alla regler så att max fyra personer sitter vid varje bord, alla sällskap hålls åtskilda med korrekt avstånd, all mat serveras vid borden och handsprit finns tillgängligt överallt. Så vi kan lugnt säga att om alla deltagare dessutom följer rekommendationer med avstånd, att vara helt friska, sprita händerna och hjälpa personalen på restaurangen att följa reglerna som gäller där – kommer detta att bli en väldigt trevlig smakpromenad! Som vi har längtat!

Taggar

Om mig

En blogg för foodies av en foodie som älskar god mat och dryck

Anna Hållsten är en av grundarna till Umeå Smakfestival och Umeå Smakpromenad. Är företagare inom marknadsföring och events med fokus på mat och dryck. Utbildad sommelier och marknadsekonom. Kommer här i bloggen dela med sig av favoritplatserna, favoritdryckerna och favoritmaten.

Taggmoln